Støtte til børn og unges klimabevidsthed

• klimapris_Absalons_skole

Absalons Skole er en af de folkeskoler, der kan få glæde af projektet "CO2 fodaftryk fra Roskilde skoler"

Børn og unge i Roskilde Kommune skal blive mere klimabevidste. Det er i hvert fald planen med to af de projekter, der i år har fået bevilget penge af Roskilde Kommunes Klimafond.

Klima og miljø skal på tapetet i både folkeskolen og gymnasiet. Hele to ud af de tre projekter, Roskilde Kommunes Klimafond 2018 har bevilget penge til, sætter fokus på børn og unges miljø- og klimabevidsthed.

Blandt andet får eleverne på Roskilde Gymnasium mulighed for at dykke ned i Roskilde Fjord. Bogstaveligt talt. En bevilling på 55.400 kroner til projektet "Miljøovervågning og klimatilpasninger i Roskilde Fjord" gør det muligt at uddanne og træne eleverne i at foretage systematiske overvågninger af miljøtilstanden i Roskilde Fjord langs kysten og under vandet.

"Klima handler jo i høj grad om de kommende generationer. Derfor synes jeg, det giver rigtig god mening, at vi fra udvalgets side blandt andet støtter projekter, der fokuserer på undervisning", siger Karim Friis Arfaoui, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Også folkeskolerne i kommunen skal lære om klima i projektet "CO2 fodaftryk fra Roskilde skoler", som DTU har fået bevilget 21.000 kroner til. Pengene skal gå til undervisning i, hvordan lærere på Roskilde Kommunes folkeskoler sammen med eleverne kan udregne deres skoles klima-fodaftryk. Formålet er at sammenligne skolerne i Roskilde Kommunes klima-fodaftryk og skabe debat blandt eleverne om, hvordan CO2-udledningen kan mindskes.

I alt har Klimafonden 2018 uddelt 116.400 kroner til tre projekter: "Miljøovervågning og klimatilpasninger i Roskilde Fjord", "CO2 fodaftryk fra Roskilde skoler" og "Konference om virksomheders ansvar for Klimaindsatsen i Roskilde Kommune".

Derudover vil Klimarådet genbehandle en revideret ansøgning om projektet "Certificering af klimaskoler", som Lindebjergskolen har søgt om.

Trine Keinicke Sørensen
Dato: 03. Oktober 2018