You are here

Sundhedseftersyn for mænd

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
I uge 24 er det ’Mens Health Week’ over hele landet. Roskilde retter blikket mod seniorerne. Og med god grund.

Den internationale sundhedskampagne Mens Health Week,  Mænds sundhedsuge, tager mændene under armen og  sætter fokus på kønsuligheden på sundhedsområdet.  Og den er stor. Mænd lever i gennemsnit 4-5 år kortere end kvinder, har større overdødelighed og rammes hyppigst af de fleste sygdomme. Faktisk dør de dårligst stillede mænd i gennemsnit 13 år tidligere end de bedst stillede kvinder.

Ikke til læge i tide

Mændene overser typisk deres symptomer og kommer derfor for sent til lægen. Sundhedsvæsenet er heller ikke altid tilstrækkelig opmærksomt på mændenes særlige behov. Derfor er det vigtigt, at der i kommunerne er relevante sundhedstilbud og et aktivt foreningsliv. Roskilde Kommunes sundhedscenter er et af de mange kommunale tilbud, der har fokus på forebyggelse – også til mænd. I anledning af sundhedsugen kan mændene komme til åbent hus og få målt bl.a. muskelstyrke, lungefunktion og blodtryk.

Kommunens sundhedscenter udbyder også et særligt kursus forbeholdt mænd.

Kursus ’Sund aldring’ KUN for mænd

Hvordan påvirke du din sundhed gennem vaner og valg i hverdagen? Hvad skal du være særlig opmærksom på, hvis du skal forebygge sygdom og svækkelse?
Tilmelding til kurset skal ske til Sundhedscentret på tlf. 46 31 77 02 eller på sundhedforalle@roskilde.dk 
Du skal oplyse navn og telefonnummer ved tilmelding.
Mødested: Sundheds- og Omsorgscenter Midt, Æblehaven 74, 4000 Roskilde
Dato: Onsdag d. 14. juni kl. 10.00-12.00

Mænds sundhedsuge i Roskilde

I alle tre Sundheds- og Omsorgscentre er der Åbent Hus onsdag d. 14. juni fra kl. 14-16. Her kan mændene få målt, om deres muskelstyrke og lungefunktion er alderssvarende. De kan få tjekket deres blodtryk, få en generel snak om deres sundhed med den lokale senior sundhedskonsulent og høre, hvilke tilbud der findes i Roskilde Kommune til at holde sig sund og aktiv.

Åbent Hus

Onsdag d. 14. juni mellem kl. 14.00-16.00 i de lokale Sundheds- og Omsorgscentre:

  • Midt: Æblehaven 74, 4000 Roskilde
  • Nord: Kirkebjergvej 2, 4040 Jyllinge
  • Syd: Tofthøjvej 20, 4130 Viby
Dato: 08. Juni 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019