Tour de France kommer til Roskilde i 2021

Af Line Rieck
Tour de France bliver set af flere hundrede millioner tv-seere i mange lande, og i 2021 vil de mange cykelinteresseredes øjne være rettet mod Roskilde, hvor løbets 2. etape, efter en prolog i København, for alvor sætter Roskilde på verdenskortet.

Første linjeløbsetape af verdens største cykelløb skydes i gang i Roskildes gader – imens tonerne fra Roskilde Festival rinder ud. Musik, kultur og sport i verdensklasse vil smelte sammen i en historisk stor folkefest en julidag i 2021. Etapen går fra Roskilde over Storebæltsbroen til Nyborg.

- Dette er en unik mulighed for at vise verden vores fantastisk natur, kulturarv og fællesskab med vikingeskibsmuseet, domkirken og festivalens Orange Scene. Kulturliv, turisme og forretninger vil nyde godt af opmærksomheden længe efter, feltet har forladt byen, siger borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen.

Det forventes, at sammenlagt 930.000 tilskuere vil følge Tour de France-etaperne på dansk jord, hvoraf ti procent vil være besøgende fra udlandet. Og foruden markedsføringsværdien af, at Danmark bliver eksponeret internationalt i forbindelse med løbet, anslår beregninger, at de udenlandske gæster vil lægge 112 millioner kroner i ekstra turismeomsætning.

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, men visittet i Danmark bliver det første. Byrådet vedtog i maj 2017 at bruge fem millioner kroner på at forsøge at få starten på anden etape i verdens største cykelløb til at foregå fra domkirkebyen. Den satsning er nu en realitet. Herudover forventes der omkostninger i forbindelse med afholdelse på mellem tre og fem millioner kroner.

Dato: 21. Februar 2019

25. Februar 2019