You are here

Udbrud af COVID-19 på Trekroner Plejecenter

Af Line Rieck
Beboere og personale på Trekroner Plejecenter i Roskilde er blevet testet for coronavirus. Desværre viser testresultaterne, at mange er smittede, ligesom flere dødsfald blandt beboerne mistænkes for at være relateret til coronasmitte.

Roskilde Kommune tog i weekenden kontakt til Region Sjælland, da der var mistanke om flere COVID-19 smittede på plejehjemmet. På baggrund af rådgivning fra regionen besluttede man at teste samtlige beboere og personalet på det afsnit, hvor der var mistanke om COVID-19. Mindst fire beboere og syv medarbejdere er bekræftet testet positiv.

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist. Jeg følger den tæt. Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam.

Roskilde Kommune er i tæt dialog med Region Sjælland om at inddæmme smitten. Personale med smitte er sendt hjem indtil videre og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne.

- Jeg er rigtig glad for samarbejdet med Region Sjælland. Netop for at sikre pleje af vores svage medborgere, er det vigtigt for os, at vores medarbejdere trygt kan gå på arbejde – både på Trekroner Plejecenter og alle vores øvrige plejecentre. Derfor har vi også ekstra fokus på værnemidler og hygiejne, så arbejdet kan foregå fagligt og sundhedsmæssigt forsvarligt, siger direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune, Mette Heidemann.

På baggrund af de positive prøver fra weekendens test har man besluttet at teste alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet. Testene forventes foretaget i løbet af i dag og i morgen.

Dato: 31. Marts 2020

Senest opdateret:

15. September 2020