You are here

Edison - fremtidens nye iværksættere i Roskilde Kommune

Af Kristian Karstoft
  • ED

    Fotograf: Holger Petersen

Livtag med vand på godt og ondt til Edison-finalen i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena: 6. og 7. klasse elever fra otte folkeskoler i kommunen dystede 9/11 om pladser i den landsdækkende Edison finale og sender otte hold til Fredericia 16/11. Læs mere her om de mange innovative projekter.

Projekt Edison er en sjov , landsdækkende og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces, udviklet af Fonden for Entreprenørskab. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, som de senere skal fremvise på en større messe, hvor en række dommere står parat til at vurdere projektet, bl.a. ud fra kriteriet nyskabende.

Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.

Årets tema var "Vand på godt og ondt", hvor 140 hold fra Himmelev Skole, Klostermarksskolen, Lindebjergskolen, Lynghøjskolen, Margretheskolen, Trekronerskolen, Vindinge Skole og Østervangsskolen præsenterede deres originale ideer og innovative løsninger, når vi udfordres af vand, fx ved oversvømmelser. Mange hold havde valgt at allierede sig med etablerede virksomheder, der arbejder med vandløsninger - såsom rensning af spildevand, opsamling af microplast fra havene, genbrug af regnvand til brug i toiletter og brusere.

Lærer Pernille Christiansen fra Himmelev Skole var medarrangør af den lokale Edison finale. Hun fortæller, at det er fjerde gang, der kæmpes om de gode ideer blandt skolerne i Roskilde Kommune: "Nogle har besøgt virksomheder og fået ny viden. Dem, der klarer sig godt, har typisk forstået at bruge deres netværk og har fundet nogen, der ved noget om vand. De har fx spurgt mor, om hun kender nogen, der ved noget om vand", forklarer Pernille.

Førstepladsen gik til Viktor, Emilie og Kathrine fra Himmelev Skole for deres projekt om en bæredygtig og dynamisk legeplads, der ændrer sig efter vejret, ligesom de havde udviklet en prototype på en lyslabyrint på solceller.

Læs mere om Projekt Edison på http://edison.ffe-ye.dk/om-projekt-edison

Dato: 13. November 2017

Senest opdateret:

18. April 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.