You are here

Dankbar vinder CSR-prisen

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Roskilde Kommunes CSR-pris blev i aftes uddelt for første gang. Det skete under nytårskuren for kommunens erhvervsliv. Randi Tang Nielsen, ejer af Dankbar, modtog prisen.

CSR står for Corporate Social Responsibility og oversættes ofte til virksomhedernes sociale ansvar. Dankbar er både konsulentfirma og driver flere forretninger. De arbejder med og rådgiver om sårbare og psykisk syge børn og unge og ikke mindst netværket omkring dem. Lederen af Dankbar, Randi Tang Nielsen, står også bag Café Freunde på Musicon og i Trekroner. Caféen i Trekroner rummer også både livsstilsbutikken Zusammen og et blomsterbinderi.

CSR-prisen uddeles som en anerkendelse af virksomheder, der opnår særlige resultater indenfor CSR-området. Det kan være forebyggende arbejde, der hindrer sygefravær, fastholdelse af medarbejdere, som har svært ved at klare et job på almindelige vilkår eller andre tiltag som viser, at virksomheden er en del af det rummelige arbejdsmarked.

Dankbar-familien
En af de personer, der indstillede Dankbar til prisen, er medarbejder i firmaet. I sin indstilling skrev hun bl.a.:

- Jeg er meget stolt og glad for at være en del af Dankbar-’familien’ og kender ikke til andre firmaer, der i den grad tager et socialt ansvar og ansætter mennesker med behov for et rummeligt og støttende arbejdsmiljø. 

Udover diplom og blomster modtog Randi Tang Nielsen et gavekort til en sejltur med vikingeskib for 10 personer. Gaven er et tilskud til en medarbejderdag.

Det er Roskilde Kommunes Beskæftigelsesråd, der står bag kommunens CSR-pris. Både virksomheder, private samt Jobcenter Roskilde har indstillet virksomheder til prisen. Beskæftigelsesrådet modtog fem indstillinger.

Kriterier
For at blive nomineret til CSR Prisen er det vigtigt, at virksomheden er en privat, kommerciel virksomhed, beliggende i Roskilde Kommune. Dernæst skal virksomheden opfylder én eller flere af nedenstående kriterier:

  • Virksomheden forebygger, at medarbejdere ender i langvarig ledighed, fx på grund af sygefravær.
  • Virksomheden fastholder medarbejdere, som har svært ved at klare et arbejde på ordinære vilkår.
  • Virksomheden rekrutterer medarbejdere, som behøver støtte i større eller mindre grad.
  • Virksomheden er en rollemodel for andre virksomheder mht. CSR og det rummelige arbejdsmarked.

Randi Tang Nielsen sidder i Roskilde Kommunes Beskæftigelsesråd, men har naturligvis ikke deltaget i afstemningen om, hvem der skulle modtage årets CSR-pris. 

Dato: 17. Januar 2017

Senest opdateret:

11. Marts 2019

Kommentarer

CSR-prisen

Hvad skal vi gøre for at komme i betragtning til at blive nomineret til at vinde CSR-prisen? Og hvad er tidsplanen for det?
Venlig hilsen
Anne Siegumfeldt, IST Roskilde

CSR-prisen

Hej Anne
Tak for din interesse i CSR-prisen, men tidsplanen for indstillinger for 2017 er desværre overskredet.
Du kan læse mere her: http://roskilde.dk/erhverv/samarbejde-og-udvikling/csr-prisen-2017
VH Betina/Social, Job & Sundhed