You are here

Publikum valgte Applemoster

Af Lise Hammershøj, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet
  • Prisvinderen Applemoster i selskab med borgmester Joy Mogensen

    Vinderne i Applemoster, Stine Brynskov, Trine Frederiksen og Tina Sundstrup modtog prisen som Årets Socialøkonomiske iværksætter af en glad borgmester, Joy Mogensen.

  • Æblemost produceret af Applmost

    Vinderne i Applemoster, Stine Brynskov, Trine Frederiksen og Tina Sundstrup modtog prisen som Årets Socialøkonomiske iværksætter af en glad borgmester, Joy Mogensen.

Mandag aften blev årets socialøkonomiske iværksætter i Roskilde Kommune kåret. Blandt fem finalister stemte et flertal af publikum på Applemoster, som er et nystartet socialøkonomisk og mobilt æblemosteri.

 Virksomhedens idé er at forvandle de mange æbler, som ellers går til spilde på græsplænerne til frisk æblemost. Applemoster møder bl.a. op i folks haver og forvandler nedfaldsæbler til gyldne dråber.Foruden en præmiesum på 15.000 kr. har Applemoster også vundet også juridisk og strategisk rådgivning. Bag virksomheden står ”over-moster” Stine Brynskov, som oprindeligt er uddannet antropolog:

- Det er helt fantastisk at kunne få hjælp af professionelle til at udvikle vores forretningsplan. Målet er helt klart, at vi skal tjene penge, og vi har mange idéer, men vi har brug for sparring om, hvordan man driver en virksomhed frem.

Applemoster formidler og sælger også både viden om æbler, flasker, etiketter, bøger, æblechips, æblechutney og… kort sag; alt om og af æbler. Virksomheden arbejder i tre spor: At sælge oplevelsen ved at moste med andre. Det kan fx være teambuilding. Det andet spor er samarbejdet med skolerne om forløb i fag som matematik, naturfag og historie. Det sidste spor er salg. Virksomheden ønsker at producere Roskildemost og etablere samarbejde med det lokale handelsliv i kommunen.

Med til at modtage prisen mandag aften i Byens Hus var også mostrene Trine Frederiksen og Tina Sundstrup. Derudover er der koblet en lang række frivillige mostre til virksomheden, som også forventer at kunne ansætte udsatte borgere gennem æblesæsonen. Den gode nyhed blev straks delt på Applemosters facebookside med hashtags som #applemoster #vierglade #fedt.

Prisen blev overrakt af borgmester Joy Mogensen:

- Jeg ønsker et stort tillykke til Applemoster, der vandt prisen foran resten af et stærkt finalefelt. Jeg er meget stolt over, at vi i Roskilde Kommune har så mange dygtige lokale ildsjæle, der vil være med til at løfte det socialøkonomiske felt til gavn for både udsatte borgere, miljøet og vores fællesskab. Det bliver spændende at følge, hvordan idéerne udvikler sig den kommende tid.

Dato: 15. November 2016

Senest opdateret:

18. Marts 2019