You are here

Flot evaluering af Roskildes Egnsteater, Aaben Dans

Af Aaben Dans
  • Fra forestillingen Treben

    Fra forestillingen Treben. Foto: Ditte Valente

Statens Kunstfond udtaler, at Aaben Dans har et meget højt kunstnerisk niveau, et yderst højt aktivitetsniveau og er meget stærkt lokalt forankret, både når det gælder de mange lokalt målrettede aktiviteter, og når det gælder opbakningen fra Roskilde Kommune.

Evalueringen kommer fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, der har evalueret 13 egnsteatre – her iblandt Aaben Dans i Roskilde.

Evalueringen er fantastisk positiv. Evaluator Steen Nørgaard peger også på en meget dedikeret og kvalificeret ledelse, kompetente medarbejdere samt en professionel bestyrelse.

”Det har været en god og spændende proces at blive evalueret og det har været meget bekræftende, at en person udefra ser kvaliteten i det vi brænder for. At det vi selv oplever, at vi gør og står for, kan ses så tydeligt udefra.” udtaler direktør Lisbeth Klixbüll og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt.

”Vi glæder os også meget til den kommende proces, hvor vi skal lave ny aftale med kommunen fra 2021 – 2024. Og til det nye sam-byggeri, hvor vi flytter sammen med Råstof Roskilde og Roskilde festival, og kan udfolde teatrets virke.”

”Stort tillykke til Aaben Dans. I gør det knaldgodt og er til stor glæde for mange her i Roskilde Kommune – både børn og voksne”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

”Vi ser frem til de kommende års samarbejde og ikke mindst til, hvad Aaben Dansk kan få skabt, når de kommer til at dele hus med Råstof Roskilde og Roskilde Festival”, siger udvalgsformanden.

Aaben Dans, der blev egnsteater i 2008, laver to nye forestillinger om året for alle aldersgrupper fra babyer op til de ældste, turnerer både i Danmark og internationalt, står for SWOP festivalen hvert andet år, underviser ekstensivt på kommunens skoler, institutioner og plejehjem og har, med dybe rødder i det lokale kulturliv, grene ud i hele verden.

Evalueringen af egnsteatrene skal medvirke til at udvikle teatrets faglige og kunstneriske niveau og sikre, at de statslige bevillinger til området anvendes til teatre, hvis faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau for egnsteatre.

Hele rapporten kan læses på Aaben Dans´ hjemmeside

Kontakt

Kultur og Idræt
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Kultur og Idræt
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 02. Oktober 2019

Senest opdateret:

02. Oktober 2019