You are here

Hadia fra 3. klasse malede dronningens gave

Af Holger Petersen, Kommunikation, Skole og Børn
Alle 98 kommuner sender hver et billede, som er malet af elever på 3. klassetrin

Et billede, malet af Hadia fra 3. klasse på Viby Skole, er udvalgt til at blive Roskilde Kommunes bidrag til danske kommuners fælles gave til dronningen, der i april fyldte 80 år. Alle 98 kommuner sender hver et billede, som er malet af elever på 3. klassetrin, til Kommunernes Landsforening. Oprindeligt skulle gaven have været overbragt ved en ceremoni på Christiansborg slot, med to elever fra hver skole. Men på grund af nedlukningen som følge af coronavirus måtte det aflyses.

Men nu har en jury bestående af borgmester Tomas Breddam, direktør Ane Kristine Christensen fra Skole og Børn samt skolekonsulent Maja Blicher Christensen udvalgt kommunens bidrag til gaven. Hadias billede er valgt blandt tre indsendte - fra Nordskolen i nord, Viby Skole i syd og Østervangsskolen i midten af kommunen. Skolerne har inden selv udvalgt et billede, de hver især har vurderet som det bedste.

Og borgmesteren havde efter eget udsagn allerhelst sendt alle de tre gode billeder videre til gaven. Men det er en bunden opgave at være med til at udvælge ét af dem, og her faldt valget faldt på Hadias billede. Det skete bl.a. på grund af billedets teknisk gode kvalitet og de mange detaljer, dels i motiver fra Roskilde Kommune, dels i dronningen og hendes kunstneriske evner og saks og pensler i hatten. Det er en obligatorisk del af opgaven, at billedet skal indeholde et portræt af dronningen og et vartegn fra kommunen.

Dato: 20. Maj 2020

Senest opdateret:

25. Maj 2020