You are here

Integrationsråd arbejder med forebyggelse af covid-19

Af lisbethel
Godt samarbejde mellem de etniske foreninger, Roskilde Kommune og Integrationsrådet har betydning for håndteringen af covid-19

Integrationsrådet og kommunens integrationsafdeling har holdt flere møder, hvor COVID 19 har været eneste punkt på dagsorden. Seneste møde blev afholdt 10. september, hvor også repræsentanter fra Roskildes etniske foreninger og Boligselskabet Sjælland deltog. Det blev drøftet, hvordan foreningerne bedst overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger og forebygger covid-smitte.

 

Et godt eksempel på forebyggelse kom fra Roskilde Kulturforening. Ved højtider står der to personer i indgangen for at sikre, at gæsterne følger myndighedernes anbefalinger. Det gælder i forhold til afstand, men også for at sikre, at det samlede antal i lokalet ikke overstiger det tilladte.


Roskilde Kommune er i tæt dialog med byens etniske foreninger for at sikre, at alle kender til de retningslinjer, som kommer fra Sundhedsstyrelsen. Kommunen uddeler plakater og materialer på forskellige sprog, netop for at udbrede viden om smittefare og gøre opmærksom på risikofaktorer.

 

Formand for Integrationsrådet Necdet Oklu siger:

- I forbindelse med håndteringen af covid-19, synes jeg, det er blevet tydeligt at se, hvor godt et samarbejde der er mellem de etniske foreninger, Roskilde Kommune og Integrationsrådet. Det er meget glædeligt.

 

 

Yderligere oplysninger:

Necdet Oklu, formand for Integrationsrådet, tlf. 40 27 89 76

Dato: 30. September 2020

Senest opdateret:

02. Oktober 2020