You are here

Kommunen er fortsat åben for virksomheder
Af Line Rieck
På trods af foranstaltningerne for at begrænse spredningen af coronavirus, er der fuld aktivitet blandt de medarbejdere, der betjener erhvervslivet. Arbejdet med rådgivning og tilladelser foregår bare hjemmefra over mail og telefon.

- Det er vigtigt, at vi i videst muligt omfang understøtter den aktivitet, der fortsat er i det lokale erhvervsliv. Derfor er de hjemsendte medarbejdere fortsat på arbejde, bare hjemmefra, siger borgmester Tomas Breddam.

- Opbremsningen i samfundet har selvfølgelig store konsekvenser, også for lokale erhvervsdrivende. Jeg er glad for at regeringen har stort fokus på, hvordan vi hjælper erhvervslivet. Som kommune har vi fokus på det vi kan hjælpe med: at sørge for at regninger bliver betalt hurtigst muligt, at fastholde aktiviteten på de kommunale byggerier, og at give virksomhederne værktøjer, lyder det fra Tomas Breddam.

Roskilde Kommune har fremrykket betalinger til leverandører for 150 mio. kr. og er i løbende dialog med erhvervslivets organisationer om det lokale erhvervslivs udfordringer og hvilken hjælp kommunen kan tilbyde.

- Både erhvervsudvalget og erhvervsafdelingen er i gang med at udvikle målrettede indsatser. Vi har fokus på at hjælpe der, hvor behovet er størst. Vi har lige offentliggjort onlinekurser med Erhvervsforum Roskilde og er på vej med tiltag i samarbejde med Roskilde Handel, som oplever store udfordringer, lyder det fra formanden for Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering, Lars Lindskov.

Roskilde Kommune opfordrer desuden kriseramte virksomheder til at tage fat i Erhvervshus Sjælland, der rådgiver om de statslige støtteordninger.

Dato: 26. Marts 2020

Senest opdateret:

15. September 2020