You are here

Hurtigt bredbånd til 227 husstande i Roskilde Kommune

Af Sofie Steffensen
Stort bredbåndsprojekt i den nordlige del af Roskilde Kommune har fået tildelt 4,3 millioner kroner fra den statslige bredbåndspulje, så flere borgere nu får adgang til hurtigt internet.

I nogle af Roskilde Kommunes landområder halter det med adgangen til hurtigt internet. Det gør det svært for moderne familier at streame film og serier, og begrænser borgernes muligheder for at arbejde optimalt hjemmefra.

I går offentliggjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet hvilke projekter, der har fået støtte fra den statslige bredbåndspulje, og en stor projektansøgning fra borgere i Roskilde Kommune er blevet imødekommet, og projektet har fået tildelt 4,3 millioner kr. til forbedring af bredbåndsforbindelser. Det betyder, at 227 husstande, som i dag kun har begrænset adgang til hurtigt internet, får indlagt en moderne bredbåndstilslutning i løbet af 2018.

- Vi har en målsætning om, at alle borgere i Roskilde Kommune skal have adgang til hurtigt bredbånd. Med finansieringen af det nye projekt får vi mulighed for at tage et vigtigt skridt i den rigtige retning, ” siger borgmester Joy Mogensen.

Projektet, som har fået støtte, omfatter adresser i Østrup, Østrup Holme, St. Valbyvej mod Østrup, Kirkerupvej, Tågerup samt Gerdrup. Kommunen har stor fokus på problemet med dårlige bredbåndsforbindelser, og har derfor i samme omgang valgt at støtte projektet med 454.000 kroner. Den kommunale medfinansiering betyder, at udgiften for den enkelte husstand kan holdes på et minimum, og har samtidig øget sandsynligheden for, at projektet har fået del i midlerne fra den statslige bredbåndspulje.

- Med projektet tager vi hul på problemet med dårlige bredbåndsforbindelse, men løser det langt fra. Vi vil derfor fortsat have fokus på at sikre adgang til hurtigt internet for alle borgere i Roskilde Kommune, siger borgmester Joy Mogensen.

Fakta

Den statslige bredbåndspulje i 2017 har fordelt ca. 100 millioner kroner til i alt 40 projekter, hvor 80 procent ligger i landzoner og 20 procent i henholdsvis byzoner og sommerhusområder.

Bredbåndsprojektet har fået tildelt 4,3 millioner kroner og omfatter 227 adresser i den nordlige del af Roskilde Kommune i Østrup, Østrup Holme, St. Valbyvej mod Østrup, Kirkerupvej, Tågerup samt Gerdrup

Dato: 13. December 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019

Kommentarer

Er der noget nyt?

Er der noget nyt om hvordan det går med implementeringen, og er der planer om at søge den næste bredbåndspulje også? Der ser ud til at der er afsat et større millionbeløb i både 2018 og 2019 også, som nok kan få endnu flere på det nye bredbånd: https://www.netkablet.dk/bredbaandspuljen-soeg-stoette-energistyrelsen-r...

svar: noget nyt

Hej,
Det konkrete bredbåndsprojekt i Roskilde Nord er i fuld gang. Der bliver gravet og lagt fiberkabler ud til den store guldmedalje i området.
I 2018 er der ligeledes mulighed for at søge bredbåndspuljen, som i år er på 100 mio. kr. For alle jer, der bor, driver virksomhed eller har sommerhus i landzone og samtidig har max 10Mbit download og/eller 2Mbit upload i jeres bredbåndsforbindelse, bliver der åbnet for nye ansøgninger til bredbåndspuljen d. 25. juni, se http://presse.ens.dk/news/bredbaandspuljen-2018-aabner-den-25-juni-310946.
Detaljeret information om ansøgningsprocessen kan d. 25. juni og frem findes på www.ens.dk/bredbaandspulje og vi vil fra Roskilde Kommunes side ligeledes annoncere det her på hjemmesiden og via de sociale medier.
I Roskilde Kommune vil vi gerne rådgive og vejlede mht muligheder for bedre bredbåndsdækning. Du er velkommen til at kontakte mig direkte på Annah@roskilde.dk.
Mange hilsner,
Anna