You are here

Svogerslev Kro skal fortsætte med mad og selskabslokaler
Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Efter at Svogerslev Kro har været inde i en turbulent periode, hvor der var tale om, at den helt skulle nedlægges, vil kommunen nu med en ny lokalplan sikre, at den fortsat kan være samlingspunkt i byen.

"Vi har i Plan- og Teknikudvalget besluttet at starte arbejdet med en lokalplan, der slår fast, at kroen skal bevares med en restaurant og tilhørende selskabslokaler. På den måde håber jeg, at vi får skabt en stabil fremtid for dette vigtige knudepunkt i Svogerslev", siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting.

"Samtidig vil lokalplanen også give mulighed for at skabe boliger i de nuværende værelsesfløje. At opretholde et krav om værelser vil ikke give den økonomi, der skal til for at drive stedet.
Derimod er vi interesseret i, at krohaven bevares som et friareal for byen, hvor også stierne bevares og forbedres med ny belægning og sikker en belysning.
Forpladsen mod Svogerslev Hovedgade skal også være offentlig tilgængelig både til udeservering og til parkering", siger udvalgsformanden.

Det er den nye grundejer, der har ønsket at ændre dele af Svogerslev Kro til ældrevenlige boliger og samtidig lave en mere tidssvarende restaurant i krostuen. Selve bygningen skal tilbageføres til den oprindelige arkitektur og form.

Næste skridt er, at der udarbejdes et egentligt forslag til ny lokalplan for Svogerslev Kro med boliger.

Kontakt

Plan og Udvikling
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 3 60 5
Dato: 09. September 2020

Senest opdateret:

09. September 2020