You are here

Vi danser videre mindst til 2024

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
  • TRE_VISE_MAeND

    TRE VISE MÆND. Fotograf Ditte Valente

Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet at forlænge egnsteateraftalen med Aaben Dans, som allerede har været i Roskilde siden 2008.

"Nogle kommuner har egnsteatre - vi har Aaben Dans - og det er vi både glade for og stolte over. Derfor forlænger vi aftalen i 4 år mere", siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

"Aaben Dans har gennem årene vist sig at være fornyende og anderledes på mange forskellige måder. Især er jeg glad for arbejdet med at bringe dansen og danseglæden ud til alle aldre og alle mennesketyper. Aaben Dans har samarbejder med lokale børneinstitutioner, folkeskoler, specialskoler, ungdomsuddannelser, dagcentre for ældre og oven i det åben undervisning. Så rigtigt mange borgere har efterhånden været i kontakt med de dygtige dansere og undervisere", siger Claus Larsen.

Selvom Aaben Dans hører hjemme i Roskilde, så er de kendt i store dele af verden.

"Aaben Dans er Danmarks mest turnerende danseteater, og en stor del af turnéerne foregår uden for landets grænser. Her er de på fornem vis ambassadører for Roskilde som Musikby og sætter sammen med festivalen og andre store begivenheder kommunen på landkortet", fortæller udvalgsformanden.

Thomas Eisenhardt, som er kunstnerisk leder for Aaben Dans, er glad for Kultur- og Idrætsudvalgets beslutning:
"Det er en endnu en spændende periode, vi er på vej ind i. Med det nye fællesskabshus, som vi skal bo i sammen med Roskilde festivalen og Råstof Roskilde, får vi også faciliteter, hvor vi kan skabe større forestillinger, flere inddragende aktiviteter for børn, unge og voksne og fortsætte med at udvikle dansen og kunsten til fordel for publikum".

Teaterdirektør Lisbeth Klixbüll tilføjer:
" Vi er stolte af og taknemmelige over at være egnsteater i så fremsynet en by som Roskilde. Der er et utal af muligheder for inspirerende samarbejder, og vi kan virkelig mærke, hvor vigtigt det er med den lokale forankring."

Aaben Dans´ kommende store projekt er den internationale dansefestival SWOP 30. april - 5. maj. Det er femte gang, SWOP præsenterer 40 - 50 danseforestillinger af høj kvalitet samt flere inddragende aktiviteter, der alle fejrer danseglæden i Roskilde.

Fakta
Aaben Dans har været egnsteater i Roskilde Kommune siden 2008. Den nuværende aftale udløber den 31. december 2020, men Kunststyrelsen skal have egnsteateraftalerne for den kommende periode, 2021 - 2024, til godkendelse allerede inden den 1. april 2020.

Den nye egnsteateraftale indeholder blandt andet, at Aaben Dans skal:

  • producere og præsentere mindst to forestillinger om året, heraf mindst én for børn/unge,
  • skabe national og international opmærksomhed omkring Roskilde som musisk by,
  • være en central aktør i udviklingen af kultur i Roskilde med andre lokale, nationale og internationale aktører,
  • bygge bro mellem den professionelle scenedans og børnenes institutioner samt give børnekulturen krop og kreativitet,
  • hvert andet år arrangere SWOP - international dansefestival for børn og unge.

Læs mere om Åben Dans her

Kontakt

Kultur og Idræt
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 16. Januar 2020

Senest opdateret:

16. Januar 2020