You are here

Nævn vil fremme sag om kystsikring

Af Michael Dahl Nielsen
Borgmestrene i Roskilde og Egedal er imidlertid ikke imponerede over, at Natur-og Miljøklagenævnet nu vil behandle klagerne over kystbeskyttelsesprojektet ved Roskilde Fjord inden april 2017.

Tidligere på året appellerede Roskilde og Egedal til miljø- og fødevareministeren om at fremskynde Natur-og Miljøklagenævnets sagsbehandling af klagerne over kommunernes kystbeskyttelsesprojekt. Kommunerne frygter nemlig, at en sagsbehandlingstid på et helt år vil skabe risiko for nye oversvømmelser af over 500 ejendomme ved Jyllinge Nordmark og Roskilde Havn, fordi byggeriet af de beskyttende diger ikke vil komme i gang før nævnet har behandlet sagen.

Nu har Natur- og Miljøklagenævnet så besluttet at opprioritere sagsbehandlingen af klagerne over kystsikringsprojektet, så der kommer en afgørelse inden april 2017, men det imponerer ikke Roskildes borgmester Joy Mogensen:

- Borgerne har krav på hurtig og effektiv sagsbehandling, så vi kan komme i gang med diget. Hvis vi havde nølet med at sagsbehandle på samme måde i kommunerne, i en sag, hvor der står 500 hjem og en milliard kroner på spil, så var der kommet ny lovgivning fluks. Det er fint, at vi nu har fået fremrykket en deadline for klagernes behandling. Men det er nedtrykkende, at nævnet først rykker efter politisk pres fra borgmestre, ordfører på Christiansborg og massiv negativ medieomtale, samt at vi forsat skal vente 5-6 måneder på svar, siger Joy Mogensen.

Også Egedal Kommunes borgmester, Willy Eliasen, er skeptisk:

- Jeg er da tilfreds med, at nævnet nu har lyttet til vores kritik af sagsbehandlingstiden og er villig til at fremskynde behandlingen af klagesagerne, men det har allerede trukket meget ud. Det er afgørende vigtigt, at vi ikke spilder tiden med unødigt bureaukrati, men hurtigt kommer i gang med kystsikringen ved Jyllinge Nordmark og Roskilde Havn. Det er der stor opbakning til blandt borgerne, der frygter nye oversvømmelser ved fjorden, siger borgmester i Egedal, Willy Eliasen. 

Dato: 28. Oktober 2016

Senest opdateret:

31. Januar 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.