You are here

Roskilde Kommune nomineret til Con Amore Kulturpris
Af AKKS
Covid-19 har stukket en stor kæp i hjulet på det frivillige forenings- og kulturliv i hele Danmark. AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd - uddeler nu Con Amore Kulturprisen til de kommuner, som gør en ekstra indsats for amatørkulturen, også i en svær tid. Roskilde Kommune er nomineret.

Fokus på kulturliv i landsbyerne, en stor fleksibilitet samt god vejledning i forbindelse med Covid-19. Det er blot nogle af de vigtige tiltag, der har betydet, at Roskilde Kommune er nomineret til prisen Con Amore Kulturpris, som hvert år uddeles til kommuner, der gør noget særligt for amatørkulturen.

Roskilde Kommune har gjort en helt særlig indsats, når det kommer til amatørkulturen, lyder det fra juryen, som består af Birgit Overgaard og Christina Korsholm Mattson.

”I vores udvælgelse af Roskilde Kommune som nomineret til prisen, har vi noteret os, at kommunen har en omfattende, meget tilgængelig og innovativ hjemmeside, hvor man føler at kommunen prioriterer kultur og fritid højt. Med ’ArrangørGuiden’ bliver man taget i hånden fra idé til færdigt arrangement. Herudover sætter de et spændende fokus på kultur i landsbyerne, mens kommunen i forbindelse med Covid-19 har skabt en overskuelig og tydelig vejledning om, hvordan man som amatørkulturel forening skal forholde sig,” understreger jurymedlem Birgit Overgaard.

Prisen Con Amore Kulturpris skulle oprindelig være uddelt på sommerens Kulturmøde på Mors, som jo desværre blev aflyst i fysisk form. Nu uddeler AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd i stedet prisen i forbindelse med deres lands- og repræsentantskabsmøde i Middelfart på KulturØen søndag 22. november 2020. De nominerede kommuner er Roskilde, Holstebro og Guldborgsund.

Con Amore Kulturpris

Con Amore Kulturpris er blevet uddelt siden 2014 til forskellige kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen.

Juryen lægger i deres udvælgelse særlig vægt på at kommunen:

  • skaber gode rammer for amatørkulturens udøvere
  • har en nedskrevet kulturpolitik
  • støtter nye, banebrydende projekter
  • møder amatørkulturen med lydhørhed og praktisk og/eller økonomisk opbakning.

Se tidligere vindere af prisen på AKKS’ hjemmeside. 

AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd - er en paraplyorganisation for nationale amatørkultur-sammenslutninger. Samrådets primære fokus er, at sikre rammerne for, at mennesker får mulighed for at udtrykke sig gennem kunst og kultur.

Kontakt

Kultur og Idræt
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 06. Oktober 2020

Senest opdateret:

06. Oktober 2020