You are here

Nu er ruten for de danske Tour de France etaper klar
Af Simon Malte Olesen
Roskilde skal den 3. juli 2021 være startby for anden etape af Tour de France. Nu er ruten klar.

Anden etape begynder i den historiske bymidte på Stændertorvet i Roskilde, hvorfra rytterne bevæger sig via Algade, Kong Valdemars Vej, Klosterengen, Byageren, Bymarken og ud på Østre Ringvej, hvor løbet vinkes i gang. Herfra starter det egentlige løb, og rytterne suser via Ringstedvej og Ledreborg Alle ud på en 199 km. lang og spændende etape, der fører dem forbi smuk, dansk natur og kulturarv, før de rammer den 18 km. lange slutspurt over Storebæltsbroen og slutter i Nyborg:

- Jeg glæder mig til at byde verden velkommen til et Roskilde klædt i gult, hvor Vikingeskibsmuseet, domkirken og Roskilde Festival i fællesskab kommer til at danne scenen for Tourens vej gennem Roskilde.

- Vi har fået sammensat en fantastisk rute fra Roskilde til Nyborg, der både byder på sportslige udfordringer til rytterne og smuk, dansk natur og kulturarv til seerne verden over. Og med mit store sportshjerte så glæder det mig, at vi har skabt en rute, hvor den gule trøje meget vel kan komme til at skifte hænder igen allerede på anden etape, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam.

Anden etape af verdens største cykelløb skydes i gang i Roskildes gader lørdag den 3. juli 2021, imens tonerne fra Roskilde Festival rinder ud:

- Når Nordeuropas største musikfestival møder verdens største cykelløb, smelter musikkultur og sport sammen, og jeg er sikker på, at både roskildensere og tilrejsende får en fantastisk oplevelse, slutter Tomas Breddam.

Fakta

 • Officiel etapebeskrivelse: Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen. Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet. Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje, og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.
   
 • Åbningsetapen er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne.
   
 • Den anden danske etape, 3. juli, er på 198 kilometer fra Roskilde til Nyborg med 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg.
   
 • Tredje etape er på 183 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.
   
 • Grand Départ Copenhagen Denmark er den nordligste start på Tour de France nogensinde.
 • De danske ruter er udviklet i samarbejde mellem det danske Grand Départ sekretariat og organisationen bag Tour de France, Amaury Sport Organisation (A.S.O).
   
 • Den samlede rute for Tour de France i 2021 præsenteres den 22. oktober 2020 i Paris.
   
 • Se ruternes detaljer på www.letourcph.dk

 

 

Dato: 04. Februar 2020

Senest opdateret:

04. Februar 2020