You are here

Nytårsparole hos brandfolket markerer ny start
Af Line Rieck
En veloplagt skare af kommunens brandmænd stod klar, da viceborgmester Poul Andersen (S)– som i dagens anledning var klædt med det nye Roskilde Brandvæsens nye logo – hyldede dem ved årets nytårsparole, hvor Roskilde Beredskab både fejrede nytåret og Beredskabets genopstandelse.

- Det er altid en fornøjelse at komme hos beredskabet, og jeg har glædet mig til at byde velkommen, sagde viceborgmester Poul Andersen, ligesom det er altid rart at møde vores medarbejdere ved denne begivenhed.

- Jeg har stor respekt for jeres opgaver og for de mennesker, som I hjælper dagligt. Samtidig har I en afslappet, kammeratlig og humoristisk omgangstone, som altid gør det dejligt at komme på besøg. I år er det dog ekstra særligt, da nytårsparolen samtidig markerer, at Roskilde Brandvæsen genopstår som et selvstændigt kommunalt beredskab, som det også var tilfældet ind til for nogle år siden, understreger viceborgmester Poul Andersen.

Dengang blev Østsjællands Beredskab oprettet som et samarbejde mellem otte kommuner: Roskilde, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk, Greve, Solrød, Køge og Stevns. Formålet var at køre et mere effektivt og billigere beredskab, og det lykkedes, men der var for store politiske forskelle, hvorfor flere begyndte at trække sig fra fællesskabet og gå tilbage til andre konstruktioner.

Beredskabsstationen ved Vindingevej var allerede inden sammenlægningen en stor organisation med kommunale brandfolk, og vil derfor ved opsplitningen ikke skulle gennemgå store forandringer. Her er gode faciliteter og mange kvalificerede medarbejdere til at videreføre Roskilde Brandvæsen, derfor er jeg helt sikker på, at overgangen tilbage til det oprindelige kommer til at foregå i god ro og orden, slutter Roskildes viceborgmester.  

Dato: 31. December 2019

Senest opdateret:

01. Januar 2020