You are here

Opdatering: Sådan påvirker nedlukningen Roskilde Kommune

Af Line Rieck
Statsministeren meddelte i går, at Danmark lukkes ned for at mindske spredningen af corona-virus. Roskilde Kommune har nu forberedt nedlukning, som vil finde sted de kommende dage.

Status 12. marts kl. 17.40

Roskilde Kommune følger myndighedernes anbefalinger nøje. Roskilde Kommune har i dag torsdag forberedt nedlukning af alle ikke-samfundskritiske funktioner for at hindre spredning af coronavirus. Det omfatter blandt andet skoler, daginstitutioner, jobcenter, kultur- og fritidstilbud samt hovedparten af administrative funktioner.

-    Der er ingen tvivl om, at dette er et kæmpe indgreb i borgernes hverdag og vil blive en stor udfordring for mange, men jeg vil opfordre alle borgere til at bakke op om initiativerne, som myndighederne nu indfører for at beskytte de sårbare og syge i vores samfund, siger Tomas Breddam.

-    Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi opfordrer til tålmodighed. Vi arbejder stadig på at finde løsninger, men lige nu har vi samlet et overblik over den generelle nedlukning på kommunens hjemmeside, og vi bestræber os på at give direkte besked til berørte borgere og brugere i konkrete sager, siger borgmester Tomas Breddam.

Økonomiudvalgets medlemmer er indkaldt til briefing om situationen de næste to mandage. Krisestaben i Roskilde Kommune mødes løbende, og vi vil løbende informere på roskilde.dk. Kommunen kan fortsat kontaktes på hovednummer 46313000. 

Få overblik over de forskellige områder, der er påvirket af nedlukningen
 

Status 12. marts kl. 11.50

- Jeg oplever en organisation, der tager den store opgave meget alvorligt og er i fuld gang med at løse den. Og i dag vil der helt naturligt være flere spørgsmål end svar, men vi arbejder på højtryk, så min opfordring til alle er at følge med på kommunens hjemmeside roskilde.dk, som vi løbende opdaterer. Vi har selvfølgelig især fokus på servicen til de ældre og svage borgere, som særligt har brug for hjælp, siger borgmester Tomas Breddam.

Krisestaben i Roskilde Kommune mødes løbende, og vi vil løbende informere her på roskilde.dk og på kommunens Facebookside.

Roskilde Kommune følger løbende anbefalingerne fra myndighederne.

Dato: 12. Marts 2020

Senest opdateret:

15. September 2020