You are here

Overvældende interesse for seniorboliger
Af Line Rieck
Over 200 borgere var på trods af det skønne vejr mødt op, da Roskilde Kommune afholdte informationsmøde om andels- og seniorboliger. Roskilde Kommune har tomme grunde, der egner sig til seniorboliger - og efterspørgslen var ikke til at tage fejl af.

Ældre vil gerne bo sammen med andre ældre. Det betyder, at der nu er en langt større efterspørgsel efter boliger i seniorbofællesskaber, end der har været tidligere.  Den store interesse vidner om at seniorbofællesskabet, som boligform nyder stor popularitet i disse år.

Flere og flere seniorer ser fordelene i at bo sammen - og alligevel hver for sig. At have sin egen bolig med egen hoveddør, samtidig med at kunne vælge fællesskabet i fællesområder og aktiviteter til, er for mange den perfekte kombination af individualitet, privatliv og fællesskab.

- I Roskilde Kommune har vi mange seniorer, der ønsker at flytte i noget mindre. Vi vil meget gerne i dialog med de seniorer, der går i flyttetanker, så de kan realisere den drøm, hvad enten det er en andels- eller ejerbolig, et bofællesskab eller et mindre rækkehus, siger borgmester Joy Mogensen.

En hurtig håndsoprækning viste, at en tredjedel af de fremmødte primært var mødt op til aftens informationsmøde for at høre mere om seniorbofællesskaber. Enigheden var stor i salen om, at aftenens vigtigste punkt derfor var, hvor er der mulighed for at opføre nye boliger i Roskilde Kommune.

- Vi har flere byggegrunde i Roskilde Kommune, hvor der kan bygges nye andelsboliger, seniorboliger og bofællesskaber, og vi vil meget gerne hjælpe interesserede borgere i gang med deres nye projekter, understreger plan- og udviklingschef Vilfred Hvid.

Roskilde Kommune vil gerne gøre endnu mere for at hjælpe nye boligprojekter i gang, hvor det er beboerne, der selv står for at realisere deres projekt. Det kræver en professionel rådgivning og mulighed for at tilbyde forskellige løsninger.

På seminaret var der mulighed for at møde beboere fra bofællesskaber, Roskilde Kommunes planafdeling samt Jan Hansen direktør for andelsboligforeningens fællesrepræsentation.

Dato: 15. Maj 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019

Kommentarer

senioreboliger

Til jer der bestemmer
Når snakke falder på senior boliger er der så også tænk på lejeboliger for os lejere ????

Seniorboliger

Kære Ulla
Dette er jo på et meget tidligt stadie lige nu, men jeg kan fortælle, at vi i kommunen er meget opmærksomme på, at almennyttige boliger er en del af det meste nye, der bygges.
Derfor tror jeg, at du vil opleve, at der også for seniorboliger bliver tale om et miks mellem leje- andel- og ejerboliger.
Mvh Lars Elmsted, Roskilde Kommune

Nye Seniorbofællesskaber

Hej
Hvor kan man se mere om evt. nye seniorbofællesskaber?
Er der nogen ide- og eller arbejdsgrupper?

Nye seniorbofællesskaber

Hej Lotte
Jeg vil gerne henvise dig til kommunens planafdeling, du kan sende dem en mail på Planogudvikling@roskilde.dk. De ved, om der er arbejdsgrupper osv.
God sommer.
Venlig hilsen
Line Rieck, kommunikation

Opskrivning til seniorboligfællesskab

Kan man blive skrevet op til seniorboligfællesskab et sted. Vi bor i Svendborg i andelsbolig, men tænker at flytte på et tidspunkt nærmere vores børn.
mvh. Lone Hartmann

Opskrivning

Hej Lone
Jeg vil gerne henvise dig til kommunens planafdeling, du kan sende dem en mail på Planogudvikling@roskilde.dk.
Venlig hilsen
Line Rieck, kommunikation

Opskrivning til seniorboligfællesskab.

Vi ønsker at blive skrevet op på ventelisten til seniorbolig.
Vi er et ægtepar på 62 og 65 år.

Venlig hilsen Iver Thomsen
Sønderlundsvej 9 4000 Roskilde.
40243254

Opskrivning til seniorbofællesskab

Hej Iver
Jeg vil gerne henvise dig til kommunens planafdeling, du kan sende dem en mail på Planogudvikling@roskilde.dk. De ved nok, hvor det er muligt at blive skrevet op.
Venlig hilsen
Line Rieck, kommunikation