You are here

Personale vaccineres mod influenza

Af Roskilde Kommune, Social og Sundhed
Nu kan personalet på plejecentre blive vaccineret mod influenza på arbejdspladsen. Målet er at beskytte de ældre.

Vejret bliver koldere og dagene kortere. Det betyder desværre også, at influenzasæsonen så småt nærmer sig. I år er det dog på en helt ny måde, fordi influenza sammen med Covid-19 kan være dødelig for den sårbare del af befolkningen. Derfor har personalet på Roskildes plejecentre fra 1. oktober fået tilbudt at blive gratis vaccineret mod influenza på arbejdspladsen. Det fortæller Laura Sonnenborg, der er praktiserende læge i Roskilde.

- Det er både for at beskytte personalet mod influenza, for at beskytte borgerne og patienterne og for at understøtte modstandsdygtigheden i sundheds- og plejesektoren. Vaccinerne vil typisk blive givet når lægen alligevel er på plejecentret for at vaccinere beboerne, siger hun. 

Vaccinationen mod influenza beskytter langt de fleste, men desværre ikke alle. Du kan altså godt blive ramt af influenza, selvom du er blevet vaccineret, men heldigvis sjældent i alvorlig grad,

Influenzavaccinen er ekstra vigtig i år

Alle mennesker kan blive ramt at influenza, men særligt ældre over 65 år har højere risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Hvis de risikerer at blive syge med både influenza og Covid-19 samtidig, kan sygdomsforløbet yderligere forværres, og derfor er vaccinen særlig vigtig.

- Det er ekstra vigtigt at blive vaccineret i år, hvor vi står midt i en global pandemi. Derfor er samarbejdet i forbindelse med influenzavaccinerne på plejecentrene et fantastisk tiltag, der gør vi i endnu højere grad kan beskytte vores ældre, understreger Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde.

Influenzavaccinen er gratis for alle der arbejder i sundheds- og plejesektoren med borgere, der har særlig risiko for et alvorligt forløb med influenza. Det samme gælder for ældre over 65 år, kronisk syge, gravide og andre personer der er i særlig risiko for at opleve komplikationer forbundet med influenza.

Kontakt

Social og Sundhed
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 31 30 00
Dato: 07. Oktober 2020

Senest opdateret:

07. Oktober 2020