You are here

Pigefodbold skal styrke integrationen

Af Lise hammershøj, Kommunikation
Foreningen STYRKE har som mål at bringe piger fra udsatte boligområder sammen på tværs af nationaliteter og religioner – og introducere dem til det danske foreningsliv.

Piger mellem 12 til 18 år, der bor i Æblehaven og Rønnebærparken, mødes hver mandag for at spille fodbold. Initiativtageren er Margit Vesti Olsen, som har starten foreningen STYRKE. Målet er at bringe piger fra forskellige nationaliteter og religioner sammen, så de får mulighed for at danne venskaber på tværs.

Samtidig håber initiativtageren at forebygge isolation blandt pigerne og sikre dem en sund fritidsinteresse.

50.000 fra Kultur- og Integrationspuljen
Fodboldtræningen har været i gang siden marts, og tilbuddet er nu udvidet med en pigecafe, hvor pigerne mødes efter træningen. Pigerne betaler ikke kontingent, men projektet har senest modtaget 50.000 kr. fra Kultur- og Integrationspuljen i Roskilde Kommune. Pengene skal bl.a. bruges til indkøb af fodboldtøj og – støvler, træningslejr og afholdelsen af en fodboldskole.  Pigecaféen vil gerne lave arrangementer for pigerne og har bl.a. planer om at tage dem med på en rundvisning på Christiansborg:

- Det er et godt og seriøst projekt, der arbejder for gensidig forståelse blandt pigerne på tværs af religion og nationalitet. For mange af os har idrætsforeninger stor betydning for vores fritidsliv, så det er oplagt at vise pigerne potentialet i foreningslivet. Samtidig vil jeg gerne fremhæve samarbejdet med Boligselskabet Sjælland, som stiller lokaler til rådighed. Det er dejligt, når parterne kan arbejde sammen om gode projekter, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

Mødrene er med
Træningen er som udgangspunkt for piger i alderen 12-18 år. Dog er der også to mødre, som træner med. Projektet har nemlig fået henvendelser fra mødre, som godt kunne tænke sig at deltage i nogle af de forskellige aktiviteter. Det falder fint i tråd med ønsket om løbende at afholde aktiviteter for kvinder og piger, hvor formålet er at søge en opbakning og en forståelse fra pigernes hjemmefront til deltagelse i pigeaktiviteterne. Foreningen håber, at inddragelsen af mødre og døtre vil bane vejen frem mellem de kulturelle kløfter og grupperinger i området.

Gennem forskellige aktiviteter bliver pigerne også introduceret til det danske foreningsliv, som de grundet kulturelle barrierer ofte ikke deltager i. Foreningen samarbejder med Roskilde Kommunes idrætsforeninger, så pigerne guides videre over i foreningerne, hvis de har interesse for det.

Dato: 05. Oktober 2016

Senest opdateret:

18. Marts 2019