You are here

Roskilde er en eftertragtet bosætningskommune

Af Sophia Liv Bergmann
  • Roskilde byskilt

    Fotograf: Colourbox

Antallet af tilflyttere til Roskilde Kommune løber fra prognoserne. Væksten i nettotilflytning til kommunen 2007-2019 er på knap 14 procent.

Boligsøgningsportalerne boligdeal.dk og boligønsker.dk har analyseret 160.000 opslåede boligsøgningsannoncer, som bl.a. indeholder data om, hvilken boligtype, som boligsøgeren ønsker, hvilken pris man kan betale, og hvilket område man ønsker at bo i. Analysen af de 160.000 boligsøgerannoncer giver et samlet geografisk billede af boligmarkedet anno 2016.

Roskilde ligger som nr. 3, kun overgået af Høje Taastrup og København, når man kigger på de 20 største byer og antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Roskilde er således et placeret et godt stykke over eftertragtede byer som Aarhus og Vejle, som ligger på hhv. en 9. og en 13. plads.

Roskilde Kommunes centrale placering på Sjælland, et rigt kultur- og handelsliv samt verdenskendte turistattraktioner er utvivlsomt medvirkende årsag til, at prognoserne for nettotilflytning til kommune siger, at 1400 nye tilflyttere årligt slår sig ned i kommunen, hvoraf mange forventes at ville slå sig ned i Trekroner i området ved Roskilde universitet og i det kommende Skousbo i Viby Sjælland.

Læs hele analysen her: Analyse hvor vil danskerne bo

Dato: 16. Januar 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019