You are here

Roskilde Kommune politianmelder Solum
Af Line Rieck
Økonomiudvalget i Roskilde Kommune har på sit møde i dag besluttet at politianmelde virksomheden Solum, fordi der er mistanke om, at virksomheden har opbevaret brændbart materiale uden at ansøge om tilladelse og at reglerne om brandsikkerhed derfor ikke er overholdt.

Det kan være årsagen til at den nuværende brand er så omfattende og langvarig.

Baggrunden er den aktuelle brand på affaldsbehandlingsanlægget på Vestre Hedevej i Roskilde, hvor tonsvis af haveaffald har været i brand siden den 19. september 2020.

”Virksomheder skal - ligesom alle os andre - overholde de regler og rammer, der er for deres virke. Brandvæsenet kan konstatere, at Solum har opbevaret alt for store mængder brændbart materiale uden at have tilladelse. Derfor har vi i økonomiudvalget i dag bedt Roskilde Brandvæsen om at politianmelde Solum”, siger borgmester Tomas Breddam.

Borgmesteren understreger, at Solum er i gang med at rette op på de manglende tilladelser. Politianmeldelsen gælder således forsømmelser i tiden op til branden.

”Når vi tager denne sag så alvorligt, er det jo fordi branden har så store konsekvenser. Rigtig mange borgere er generet af røg og lugt, og er selvfølgelig også bekymrede for de helbredsmæssige konsekvenser. Derfor tager vi nu igen også kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at få rådgivning. Det har vi nemlig ikke fagligheden til i kommunen”, lyder det fra Tomas Breddam.

Du kan læse mere om den aktuelle situation på branden ved at klikke her.

 

Dato: 18. November 2020

Senest opdateret:

18. November 2020