You are here

Sårbare unge kvinder får et PIFT

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Et nyt tilbud skal hjælpe unge kvinder med at styr på job, uddannelse og fritid. Midlet er en mentor, som har fokus på både de sociale og faglige sider af den unges liv.

PIFT er et nyt tilbud til kvinder mellem 15-30 år, der har brug for massiv hjælp til at få styr på livet – både når det gælder uddannelse, job og fritid. De unge trives ikke i det daglige og har ofte svært ved at omgås andre:

- De unge kvinder, som kan få hjælp gennem PIFT, har mange problemer med i bagagen. Noget af det, vi har set gennem pilotprojektet er, at de i høj grad mangler en fortrolig voksen at tale med. Derfor er mentorløsningen helt afgørende for de kvinder, der deltager i PIFT, forklarer Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Kvinderne er som oftest karakteriseret ved lavt selvtillid og selvværd og tænker tit negativt og stresset om fremtiden. De er psykisk sårbare, flere er i risikogruppen for depressioner og kan også have andre psykiske diagnoser. Målet med PIFT er at støtte kvinderne til på sigt at kunne få et liv med uddannelse, arbejde og fritid, som de trives med og kan vokse i.

De frivillige mentorer rekrutteres gennem KVINFO og Foreningen Nydansker, som også har ansvaret for at uddanne og coache dem. Roskilde Jobcenter videreformidler tilbuddet til unge i målgruppen via Ungeguiden.

PIFT har kørt som pilotprojekt, og her har Roskilde Kommune haft 12 unge med. Fem unge er kommet i uddannelse og en i job. Dvs. 50 % er kommet godt videre efter deltagelsen i projektet. På denne baggrund har Beskæftigelses- og socialudvalget besluttet at købe 10 pladser i projektet.

FAKTA

  • ’PIFT - et mentortilbud til unge kvinder’ er et partnerskab mellem Foreningen Nydansker, KVINFO og Roskilde Kommune. Projektet er udviklet med støtte fra Velux fonden.
  • Pilotprojektet kørte fra sept. 2015 til nov. 2016. Seks kommuner og 78 unge har deltaget. 12 kvinder deltog fra Roskilde.
  • De 10 pladser i PIFT, som kommunen nu har købt, koster i alt 55.000 kr. i 2017 og 85.000 kr. i 2018.
  • PIFT påtager sig rekruttering og uddannelse af mentorer, matchning af mentee og mentor, netværksarrangementer for mentorer, tæt opfølgning på mentor og mentee i et forløb på 6-12 måneder, hotline for mentorer, trivselsmåling på mentee, effektmåling samt status og tilbagerapportering til kommunen tre gange undervejs.
Dato: 10. Marts 2017

Senest opdateret:

16. Marts 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.