You are here

Samarbejde mellem virksomheder og folkeskoler giver pote

Af Kristian Karstoft
  • Skyfish

    Colourbox. Mulige murer-kollegaer for udskolingselever

Roskilde Kommunes 22 folkeskoler tilbyder med skolereformen nye muligheder for et professionelt samarbejde med det lokale erhvervsliv

I Roskilde Kommune findes der allerede mange gode samarbejdsrelationer mellem skoler og lokale erhvervsvirksomheder, men der er plads til mere værdiskabende samarbejder og til mange flere deltagende virksomheder.  Formålet med Åben Skole er for eleverne at møde virkeligheden ude i erhvervslivet og dermed blive inspireret til at vælge egen uddannelsesvej. For virksomhederne kan et samarbejde med skolernes udskolingselever (7. til 9. klasse) være første møde med virksomhedens fremtidige praktikanter, elever og måske på sigt eftertragtet arbejdskraft.

Tidlige har virksomheders relationer med folkeskoler ofte været reduceret til ”sodavandbesøg” og et isoleret tilbud uden relation til elevernes daglige læring eller med stor værdi for virksomheden. Men tiden er nu kommet til at udfordre den tidligere model, så både virksomheder og elever kan maksimere samarbejdet. Åben Skole bliver derfor ofte kaldt et af skolereformens store nybrud, som har et stort uforløst potentiale.

Det er med de intentioner, at Roskilde Kommune inviterer det lokale erhvervsliv til et innovativt, gensidigt udbytterigt og spændende samarbejde. Kendte, lokale virksomheder som BC Catering, Danske Bank, Spar Nord og NCC Roads er allerede engageret i Åben Skole i Roskilde Kommune, men der er blandt skolerne stor efterspørgsel efter mange typer samarbejder og inden for alle brancher.

Deltagende virksomheder bestemmer selv omfanget af samarbejdet og ressourcer; det kan være bilateralt mellem en virksomhed og én skole eller med flere skoler/klasser. Hvis I som virksomhed skulle være interesseret i at samarbejde med én eller flere skoler eller blot har lyst til at høre mere om mulighederne, er I meget velkomne til at kontakte:

Carsten Wolfgang
Projektleder, Skoleforvaltningen
Direkte telefon: 24 94 15 90
carstenwo@roskilde.dk

Kristian Karstoft
Specialkonsulent, Erhvervsafdelingen
Direkte telefon: 20 46 00 35
kristiankar@roskilde.dk

Læs mere her om Åben Skole: http://aabenskole.roskilde.dk/

Dato: 15. December 2016

Senest opdateret:

11. Marts 2019