You are here

Skoleorkester i samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Af Roskilde Kulturskole
  • Roskilde_Skoleorkester

    Fotograf: Annette Salvad

    Dirigent Majana Østergaard Randall byder velkommen

Fire messingstuderende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium har fået en unik chance for at komme ud og afprøve deres færdigheder på 42 børn og unge i Roskilde Skoleorkester, som spiller på mange forskellige blæseinstrumenter.

Musikkonservatoriet uddanner ikke kun dygtige musikere, men også musiklærere. Hvis man foruden at være en dygtig musiker også skal være en dygtig underviser, så kræver det pædagogisk indsigt for at formidle sin viden og kunnen.

Og de fire messingstuderende skal nu prøve kræfter med at undervise elever, der f.eks. spiller på saxofon, klarinet, fløjte eller fagot.

De studerende får prøvet kræfter med at undervise både instrumenthold og at dirigere hele orkestret, og undervejs vil Skoleorkesterets lærere fungere som vejledere.

De studerende får også indsigt i, at på et orkester laver man mange andre ting end lige netop det at spille på et instrument. Det kan Skoleorkestrets elever fortælle de studerende, for orkestret er nemlig lige kommet tilbage fra en super hyggelig og lærerrig Orkesterweekend. Her har de foruden at spille været på nodeskattejagt, klappet rytmer, set film og overnattet sammen med deres lærere og en masse hjælpsomme forældre.

Projektet afsluttes med en tur til Musikkonservatoriet for hele Skoleorkesteret, hvor de studerende vil dirigere orkesteret igennem en koncert. Både forældre, andre studerende samt øvrige interessere kan overvære koncerten.

Roskilde Skoleorkester er et samarbejde mellem Lindebjergskolen, Margretheskolen, Nordskolen og Roskilde Kulturskole.

Kontakt

Roskilde Kulturskole
Planetvej 30
4040 Jyllinge
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 87 97
Dato: 03. Februar 2020

Senest opdateret:

03. Februar 2020