You are here

Vibyborgerne trykkede på knappen

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Det var en regnvåd eftermiddag torsdag den 12. december, hvor borgmester Tomas Breddam kunne holde den længe ventede indvielsestale for den nye elevator ved Viby Station.

”Det er ikke så tit, at jeg sådan officielt får mulighed for at holde en elevatortale, men det gør jeg heldigvis i dag”, sagde borgmesteren, der kunne konstatere, at ”endelig står vi her!”.

Mere tydeligt kunne det ikke siges, for at få en elevator ved Viby Station har virkelig ikke været så nem en opgave, som alle troede i sin tid.

Projektet startede i 2013 i kommunens anlægsteam – og inden da havde tankerne om en elevator allerede været oppe og vende for beboerne i Viby og for kommunens politikere.

Oprindelig var det holdningen, at elevatoren måtte være en sag for BaneDanmark, da det er deres station. Men da de ikke prioriterede en elevator i Viby, besluttede byrådet at betale for den.

Men dermed kom sagen ikke til at køre på skinner. Der skulle udarbejdes rapporter og meget andet.

Det gik så langsomt, at kommunen måtte henvende os til transportministeren i 2015 for at få redt trådene ud. Bagefter måtte byrådet bevilge flere penge, inden selve projektet kunne sættes i gang.

Det endte med, at staten gik med til at betale halvdelen af udgifterne, der alt i alt lander på ca. 8 mio. kr..

Selve anlægsprojektet har holdt tidsplanen, men mens byggeriet stod på, har det været ekstra bøvlet for dem, der bruger stationen.

Nu står elevatoren der – og virker – så cyklister, kørestolsbrugere og børn i barnevogne får det meget nemmere, når de skal med toget.

Det sidste, kommunen mangler, er at få elevatoren overdraget til Banedanmark. Men det forhindrede ikke de fremmødte i at trykke på knappen og tage elevatoren i brug.

Kontakt

Veje og Grønne områder
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 20. December 2019

Senest opdateret:

20. December 2019