You are here

Fremtidens Roskilde Badet

  • De nye planer

  • Ny svømmehal - indendørs

  • Tegning af 50 meter bassin med ekstra søjler

    Tegning af 50 meter bassin med ekstra søjler.

Første spadestik er taget og byggeriet af den ny svømmehal er i gang.

Mandag den 8. maj 2017 tog borgmester Joy Mogensen og Kultur- og Idrætsudvalgsformand Birgit Pedersen første spadestik til en ny og moderne svømmehal. Den ny svømmehal bygges sammen med det eksisterende Roskilde Badet på Bymarken.

Byggeriet er i gang. Først ombygges de eksisterende omklædningsfaciliteter, og derfor er Roskilde Badet lukket fra 3. juli og frem til ca. 30. juni 2018.

Den nye svømmehal kommer til at rumme 50 m bassin, aktivitetsbassin, wellnessområde, gårdhaver og café.

Indvielsen af den færdige svømmehal forventes at blive i 2010. 

Vinderforslaget

Det var en enig dommerkomité, der i januar 2015 valgte det forslag, som arkitektfirmaet CREO Arkitekter har udarbejdet i samarbejde med JAJA Architects Aps og Thing & Brandt Landskab.

Forslaget danner et særdeles godt udgangspunkt for at skabe et visionært og markant nyt svømmeanlæg på Bymarken, og forener på fineste vis gammelt og nyt i en harmonisk og oplevelsesrig helhed skriver dommerkomitéen i deres betænkning.

Fremtidens Roskilde Badet bygges som en udvidelse af den eksisterende svømmehal. Nogle af de mest markante nye tilbud bliver et 50 meter bassin, café for såvel tørre som våde gæster, et wellnessområde med saunaer og koldtvandsbassin og gårdhaver. Læs meget mere herom i dommerkomitéens betænkning.

Dommerkomitéen har bestået af Kultur- og Idrætsudvalgets medlemmer med formand Birgit Pedersen i spidsen og konkurrencen er afgjort på baggrund to faser. I første fase deltog fem prækvalificerede arkitektfirmaer. To forslag gik videre til anden fase. Offentliggørelsen af vinderne skete tirsdag den 6. januar 2015 i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Forslaget udstilles på plancher i Roskilde Badet.

Roskilde Badet forventes at kunne åbne dørene til alle de nye faciliteter i 2019.

Senest opdateret

03.05.2019