You are here

Offentlige containere til pap og glas

Du kan aflevere rent og tørt pap til genanvendelse i kommunens offentlige containere. Her kan du også aflevere skyllede glas og flasker.

På dette kort vises containere til papir, pap og glas i Roskilde Kommune. Zoom ind på den enkelte container for at se, hvilke typer der er tilgængelige eller tryk på et containersymbol.

Brug evt. søgeboksen til at søge din egen adresse frem:

 

 

Rent og tørt pap og karton til genbrug

Du kan aflevere rent og tørt pap og karton til genbrug. Det er fx papkasser, bølgepap, æggebakker, paprør, mens karton fx er pakken til cornflakes, æsken til tandpasta og bakken af pap, som tomaterne har ligget på osv.

Du kan komme af med dit pap i de beholdere, der står forskellige steder i kommunen. Du kan også køre det til en af ARGOs genbrugspladser.

Emballageglas til genbrug

Emballageglas til genbrug er fx vinflasker, syltetøjsglas, sildeglas, ketchupflasker, flasker der har indeholdt dressing, olie, marinader og lignende. Du kan aflevere både klart og farvet glas samt glasskår.

Du må gerne aflevere glasskår fra fx drikkeglas og glaskander og lignende. Pak det gerne ind i et lag avispapir, så du ikke skærer dig.

Det er nødvendigt at give glas og flasker et let skyl under den kolde hane før aflevering, da det sikrer en bedre genanvendelse.

Du må gerne lade låget blive på glas og flasker, da det beskytter glasset mod at gå i stykker når det bliver smidt ned i kuben. Desuden undgår vi i højere grad, at de øvrige glas og flasker i kuben går i stykker.

Spørgsmål og svar

 • Hvad er pap til genbrug?

  Du kan aflevere rent og tørt pap og karton til genbrug. Det er fx papkasser, bølgepap, æggebakker, paprør, mens karton fx er pakken til cornflakes, æsken til tandpasta og bakken af pap, som tomaterne har ligget på osv.

  Du kan komme af med dit pap i de beholdere, der står forskellige steder i kommunen. Du kan også køre det til en af ARGO genbrugspladser

  Det er en god ide, at folde papkasser sammen eller trykke dem flade. Ellers bliver beholderen for hurtigt fyldt og så bliver det alt for dyrt at indsamle pap.

  Hvad er ikke pap til genbrug?

  Snavsede pizzabakker og mælkekartoner må ikke lægges sammen med rent og tørt pap. Det skal i stedet i skraldespanden. Grunden er dels hensyn til skraldemandens arbejdsmiljø og den måde som affaldet bliver oparbejdet på.

 • Hvor afleverer jeg glas og flasker - og hvornår bliver kuberne tømt?

  Du skal aflevere glas og flasker i de runde, grønne kuber, som står i dit lokalområde. De står altid på P-pladserne ved de store supermarkeder, men også rundt omkring på mindre veje og ved mange etageboliger.
  Glas og flasker, der afleveres i de grønne kuber, bliver enten skyllet og genbrugt eller knust og smeltet om til nyt glas. Flasker bliver typisk skyllet, mens konservesglas bliver knust og smeltet om til nye glas.

  Uanset om vi genbruger eller smelter glasset om, så sparer vi samfundet for udledning af en masse CO2, da der bruges mindre energi til at skylle og smelte glasskår om til nye flasker end, hvis vi skal producere glas fra bunden.

  Når vi anbefaler, at du lader låget blive på glas og flasker, så er det fordi, vi opnår flere hele flasker, og fordi det er nemt at frasortere metal i den videre proces.

  Det er vigtigt, at du ikke kommer porcelæn, keramik, spejle, elektriske pærer, vinduesglas og andet affald i kuben, da det forurener og ødelægger den videre proces. Du kan i stedet aflevere porcelæn, keramik, spejle, elektriske pærer, vinduesglas og andet affald på genbrugspladsen eller hos din vicevært, hvis du bor i etagebolig.
   
  Vi tømmer de grønne kuber, når de er fyldt ca. ½ op, fordi vi så får indsamlet flest hele flasker til skylning. Nogle steder bliver kuben tømt ca. én gang om måneden og andre steder én gang om ugen. Det afhænger af, hvor meget glas vi modtager.
   
  Hvis der står en masse andet affald ved den grønne kube eller den trænger til at blive tømt, må du meget gerne skrive til affaldoggenbrug@roskilde.dk.

Senest opdateret

18.11.2019