You are here

Seniorhøjskolen

I Seniorhøjskolen i Roskilde Kommune kan du frit sammensætte din uge ud fra et program af tilbud. Der tilbydes lige fra ture i Tivoli til koncerter og foredrag.

Det overordnede mål med Seniorhøjskolen er at have et aktivitetstilbud, der skaber glæde og livskvalitet for borgerne. Aktiviteterne foregår både i kommunens egne lokaler og på eksterne lokaliteter.

For de fleste vil Seniorhøjskolen være et åbent aktivitetstilbud til ældre borgere i kommunen. Hvis det også gælder dig, kan du henvende dig til den af Seniorhøjskolens lokale afdelinger, der ligger tættest på din bopæl. Du kan se alle adresserne længere nede på denne side.

Seniorhøjskolen er dog også et tilbud, du kan få bevilget. I så fald vil aktiviteterne, du deltager i, også have som mål at bidrage til at støtte og hjælpe dig til at opnå en højere grad af selvhjulpenhed. I Roskilde Kommune kalder vi det at arbejde "rehabiliterende". Du kan læse mere om emnet nedenfor.

Kontakt Seniorhøjskolen

Mail: Seniorhoejskolen@roskilde.dk
Tlf: 46 31 55 93

Særligt på grund af Coronasituationen.

På grund af coronasituationen kører Seniorhøjskolen på "lavt blus" for at vi kan følge Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Derfor bliver vores program ikke opdateret. Nedenfor kan du se eksempler på, hvordan vores program kan se ud under normale omstændigheder.

Der gennemføres begrænsede aktiviteter på de forskellige adresser for seniorhøjskolen. Du kan få information om hvilke aktiviteter, der gennemføres i den lokalafdeling der ligger tættest på din bopæl. Du kan finde kontaktoplysninger på  alle Seniorhøjskolens lokale afdelinger nedenfor under overskriften ”Om Seniorhøjskolen" - "Seniorhøjskolens lokale afdelinger".

Pas på jer selv og hinanden.

Om Seniorhøjskolen

 • Aktiviteterne på Seniorhøjskolen

  Roskilde Kommune har et rigt udbud af kulturelle og naturskønne oplevelser. Flere ture i Seniorhøjskolens program udnytter da også de skønne omgivelserne i fx Boserup Skov, mens andre udflugter går til museumsbesøg eller i Sct. Hans’ Have, hvor der bliver plantet krydderurter i drivhuset. Udover de nævnte aktiviteter har Seniorhøjskolen også fokus på  oplevelser som at køre i gokart eller bowle.

  Aktiviteterne på Seniorhøjskolen planlægges ud fra borgernes ønsker og behov og foregår både i kommunens egne faciliteter og ude af huset. Der er tilknyttet fagpersoner som fysioterapeuter, ergoterapeuter og Social- og sundhedsassistenter på Seniorhøjskolen, fordi der også er fokus på det forebyggende arbejde, som er medvirkende til mere trivsel og sundhed for den enkelte borger.

  Man skal henvende sig via personalet på den enkelte lokale Seniorhøjskole, hvis man ønsker at deltage i aktiviteterne. Brugerbetaling varierer fra gratis til 100 kroner, se nærmere i Seniorhøjskolens månedsprogram hvori der står hvad den enkelte aktivitet koster.

 • Seniorhøjskolens lokale afdelinger

  Telefonisk kontakt er bedst for alle steder imellem kl 9.00-10.00

  Kontakt Seniorhøjskolen Solkrogen

  Gundsølillevej 6
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 31 73 80
  gundsoeomsorgscenter@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskolen Bernadottegården

  H.H. Kochs Vej 4
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 31 60 00
  bernadottegaarden@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskole Asterscenteret

  Astersvej 9
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 31 61 00
  astersvej@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskolen Toftehøj

  Tofthøjvej 20
  4130 Viby Sjælland
  Tlf. 46 31 84 40
  toftehoejen@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskolen Æblehaven

  Æblehaven 74
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 31 55 92
  seniorhoejskolenaeblehaven@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskolen Kristiansminde

  Margrethekær 2-12
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 31 67 00
  kristiansminde@roskilde.dk

  Kontakt Seniorhøjskolen blinde og svagseende

  Holbækvej 106 B
  4000 Roskilde
  Tlf. 46 35 36 39
  SeniorhoejskolenBlinde@roskilde.dk

 • Seniorhøjskolen arbejder rehabiliterende

  Seniorhøjskolen skal ses i forlængelse af den proces, der er i gang på sundheds- og omsorgsområdet i Roskilde Kommune om at tænke og arbejde mere rehabiliterende. Her handler det meget om at understøtte borgerens egne ressourcer.

  Den rehabiliterende tankegang tager som udgangspunkt, at der er stærke ældre, som i en periode kan være i en skrøbelig situation.

  Formålet med denne tilgang er, at borgeren får mulighed for at genvinde sin samlede funktionsevne, forbedre livskvaliteten, bliver mere selvhjulpen og opnå tryghed ved at leve et uafhængigt liv.

  Læs mere om den rehabiliterende tankegang

Senest opdateret

02.10.2020