You are here

Sundhedsdagen 2019

 • Charlotte Bøving

  TV-læge Charlotte Bøving kommer til Sundhedsdagen med foredraget "Lægen flytter ind".

Kom til Sundhedsdagen og oplev sjove og lærerige aktiviteter for både børn og voksne

Sundhedsdagen lørdag den 31. august 2019 byder på en række festlige aktiviteter for voksne og børn - alle i sundhedens tegn.

Mellem kl. 10-13 kan du blandt andet opleve TV-læge Charlotte Bøving med sit foredrag "Lægen flytter ind", komme på skattejagt og prøvekøre mountainbikes, rickshaws og meget meget mere. 

Og traditionen tro kan du selvfølgelig møde de lokale patientforeninger, organisationer, Roskilde Kommune, Region Sjælland med besøg af regionsrådsformanden Heino Knudsen og mange andre i teltene på Hestetorvet.

Dagen starter klokken 10.00 med åbningstale af Borgmester Tomas Breddam, og derefter går aktiviteterne i gang. 

Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter under "Program for dagen"

Program for dagen

 • Kl.10.00 Åbningstale af borgmester Tomas Breddam

  Sundhedsdagen åbnes af borgmester Tomas Breddam, som byder alle fremmødte velkomne.  

   

 • Afgang kl. 10.10 ’Mandfolk på MTB’ inviterer på cykeltur

  Vil du gerne prøve at køre mountainbike? Så tag på en guidet tur med 'Mandfolk på MTB'. Alle kan være med - både mænd og kvinder - uanset om du er en erfaren MTB’er eller aldrig har prøvet det før.

  Selve turen planlægges på dagen ud fra de, der gerne vil deltage, og kommer til at vare mellem 1½-2 timer i Roskilde Omegn.

  Du kan selv medbringe MTB og hjelm, men der er også mulighed for at leje en MTB samt hjelm. Dette kan lejes på dagen eller forhåndsbookes  hos Hedeland MTB Tours for 100,-kr (normalpris 220,-) Der vil både være voksen- og juniorcykler (fra 12 år). Du kan forhåndsbooke en cykel her

  Det er ikke muligt at gennemføre turen på en almindelig cykel.
  Fremmøde senest kl. 10.00 ved Store Gråbrødrestræde / Restaurant Bronx, hvor der også er afgang fra kl 10.10 – husk vand!

  Læs mere om Mandfolk på MTB her
   

 • Kl. 10.15-10.30 Stolemotion v. Roskilde Ældre Motion

  Er du ældre, mindre mobil, men vil gerne motionere? 

  Så er stolemotion måske noget for dig? I forbindelse med Sundhedsdagen har du nu mulighed for at få en smagsprøve på, hvordan stolemotion foregår. 

  Stolemotion er skånsom, men effektiv træning på og ved en stol. Deltagerne bruger hele kroppen, musklerne styrkes, og pulsen kommer lidt op.

  Stolemotion er med til at styrke ens funktionsevne, så de kan klare hverdagens aktiviteter længst muligt og undgå faldulykker. Øvelserne styrker muskler, bevægelighed, balance, koordination, udholdenhed og kondition. Der kan indgå øvelser med bolde, elastikker eller andre rekvisitter.

  Alle kan være med, uanset hvor mange skavanker, man har. Ideen er netop, at man tilpasser øvelserne til det niveau, som passer til deltagerne. Og med stolen ved hånden, behøver man ikke frygte at falde eller bliver overanstrengt.

 • Kl. 10.15-12.15 Skattejagt for børn og barnlige sjæle

  Kom med på skattejagt til Sundhedsdagen - det er for børn og barnlige sjæle. 

  Skattejagten foregår mellem de forskellige telte, hvor du skal løse en opgave, svare på et spørgsmål eller blot få en lille gave med på vejen, før du kan bevæge dig videre til næste post.

  Der trækkes lod om lokale og kulturelle præmier sidst på dagen. Vinderne af ’skattejagtens’ lodtrækning trækkes i forlængelse af debatten.

  Du har mulighed for at vinde familiebilletter til: 

 • Kl. 10.30-12.00 Foredrag m. Charlotte Bøving ’Lægen flytter ind’

  I hendes åbne og ærlige foredrag ’Lægen flytter ind’ fortæller den kontante og direkte TV-læge om sit liv som sundhedsmissionerende læge.

  Charlotte Bøvings barndom var ikke en dans på roser. En psykopatisk far og en opvækst præget heraf har sat sig sine spor og givet hende en livsballast på godt og ondt - en ballast, som hun deler ud af i foredraget. I 2016 fik hun konstateret en livstruende sygdom.

  I sit foredrag kommer hun ind på, hvordan hun selv har tacklet og stadig tackler modgang i livet. Hvordan hun har tilgivet – ikke for andres, men for hendes egen skyld. Hvorfor og hvordan hun i dag lever et liv i taknemmelighed – med balance og harmoni. Og fremfor alt hvilke tanker hun har gjort sig om, hvad hun vil bruge resten af sit liv på.

 • Kl. 12.00-12.40 Debat om Roskilde Kommunes nye sundhedspolitik

  Den nye sundhedspolitik i Roskilde Kommune står for døren, og nu har du som borger mulighed for at høre debatoplæg med Borgmester Tomas Breddam, formand for sundheds- og omsorgsudvalget Morten Gjerskov, næstformand for sundheds- og omsorgsudvalget Merete Dea Larsen og regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen. Der vil blandt andet blive debatteret sundhedspolitiske perspektiver, og du har mulighed for at komme med spørgsmål undervejs. 

  Kathrine Krone Laurent styrer debatten.

  I et af Roskilde Kommunes telte har du mulighed for at komme med dit input til den kommende sundhedspolitik. 

 • Kl. 12.45-13.00 Linedance v. Roskilde Ældre Motion

  Vil du gerne kaste dig ud i linedance? Så prøv det af til Sundhedsdagen - du behøver hverken cowboyhat eller støvler for at danse linedance.

  Linedance danses på rækker - altså lines på engelsk. Heraf navnet. Du behøver derfor ikke en fast partner at danse med, fordi du danser solo. 

  Alle kan lære at danse linedance - både børn og voksne. Du skal blot kunne tælle til otte for at holde takten.

 • Aktiviteter hele dagen

  • Mød foreninger, organisationer, Roskilde Kommune, Region Sjælland og mange andre i teltene på Hestetorvet.

  • Nyd et køligt glas vand direkte fra FORS vand-fontæne, mens du lytter til harmonikaens hyggelige toner, når HARMONIKASPILLER LEIF ERSTSEN sætter stemning på torvet.

  • Prøv kommunens ’SUNDHEDSHJULET' og cykel din egen smoothie.

  • Er du ikke så meget til selv at cykle, kan du få en lille tur i en rickshaw med ’CYKLING UDEN ALDER’s cykelpiloter, og hør om, hvordan du selv kan blive cykelpilot  Du kan læse mere om Cykling uden alder her. 

 • Mød disse foreninger, organisationer og frivillige på dagen

Kontakt

Sundhedscentret, Træning og Sundhed
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 31 77 02

Senest opdateret

28.08.2019