You are here

Tour de France-puljen

Vær med til at gøre Roskilde gul og skabe en folkefest i 2022, når Roskilde er startby ved 2. etape af Tour de France 2. juli 2022.

Om puljen

Formålet med Tour de France-puljen er at understøtte lokale initiativer, der bidrager til at skabe en cykel- og folkefest i Roskilde i 2022. De lokale aktiviteter kan enten være rettet mod at skabe opmærksomhed omkring Tour de France i Roskilde eller en del af aktiviteterne, som skal afholdes i optakten fx i perioden 100 dage før selve cykelløbet.

Puljen er på samlet på 500.000 kr.

Der kan maksimalt støttes med 20.000 kr. pr. projekt og maksimalt med 50% af projektets omkostninger.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er d. 1. maj 2021. 

Ansøgte projekter med forventet kommunal støtte på under 5.000 kr. behandles løbende. Større beløb behandles umiddelbart efter ansøgningsfristerne. Alle ansøgninger behandles administrativt. 

Sådan prioriteres midlerne

Der bliver lang vægt på at en eller flere af nedenstående punkter opfyldes ved prioriteringen af midlerne

 • Det fysiske udtryk på eller i nærheden af ruten.
 • Synlighed fra helikopter på dagen for løbet 2. juli 2022
 • Initiativer, der sætter fokus på Tour de France, cykling og fællesskab i perioden fra januar 2022 til juli 2022
 • Skæve initiativer der viser det unikke ved Roskildes ånd
 • Sætter fokus på Danmark som cykelnation og hverdagscyklisme

Hvis du modtager støtte ud fra din ansøgning, stilles der krav om at formidle aktiviteten på sociale medier, hjemmeside m.v.

Læs mere om

 • Hvem kan søge?

  Du kan søge som privatperson, som forening, som virksomhed eller som interesseorganisation. Der stilles ingen formelle krav om, at du skal søge på vegne af en forening eller et CVR-nummer.

 • Hvad betyder "maksimalt 50% af projektets omkostninger?"

  Du kan max søge om halvdelen af det samlede beløb, som dit projekt vil koste. Det betyder, at du i dit budget skal vise, hvordan finansieringen er fordelt.

  Hvis du fx søger 10.000,- kr., kan du vise, at der anvendes fx medarbejdertimer eller anden sponsor som medfinansiering for 10.000,- kr. Du bestemmer selv, hvordan dit samlede budget er – men du kan max søge om 20.000,- kr.

 • Kan jeg søge puljen flere gange?

  Du kan ikke søge flere gange til det samme eller tilsvarende projekt.

 • Hvilket logo må jeg bruge?

  Du må under ingen omstændigheder anvende logoet for Tour de France. Det er et beskyttet varemærke og kræver, at du har licens til at bruge logoet.

  Roskilde Kommune har 2 logoer, som du må bruge helt frit:

  • alletiders tour
  • alletidersroskildecykler.

  Hvis du gerne vil bruge et af kommunens logoer, så kan du gøre det frit. Logoerne kan du finde fra medio august på alletiderstour.roskilde.dk

  Du har måske mulighed for at bruge Grand Départ-logoet, som Roskilde Kommune har licens til. Men det kræver, at du har fået det godkendt af Roskilde Kommune. Så lad være med at bruge logoet uden en tilladelse.

  Spørg hellere en gang for meget, end en gang for lidt.

 • Hvilke farver må jeg bruge?

  Tour de France er kendt for den gule førertrøje, og derfor er det oplagt at bruge den gule farve. Derudover er den grønne pointtrøje og den hvide ungdomstrøje. Endelig er der den prikkede bjergtrøje – som er hvid med pink prikker.

  Der er ingen, som ejer farverne, så dem kan du bruge som du vil. Eller brug en cykel som symbol på dit projekt.

 • Hvordan bliver mit projekt synligt?

  Der er flere muligheder for at få dit projekt synligt – du kan oprette en event på letourcph.dk eller i Kulturbasen. Du kan bruge #alletiderstour på sociale medier og på den måde blive synlig. Måske kan dit projekt ses fra luften under selve cykelløbet? Vi kan desværre ikke garantere, at du kommer i TV – men der er gode chancer.

  Hvis du får godkendt din ansøgning, fortæller vi dig mere om, hvordan dit projekt bliver synligt. Det er en rigtig god idé at tage billeder undervejs og poste på sociale medier.

Hvem kan jeg spørge til råds?

Du er velkommen til at kontakte os på e-mail: alletiderstour@roskilde.dk eller ringe til Pernille Kapler Andersen på 4631 8028 eller Pernille Hasløv på 4631 4037.

Vi vil svare dig så hurtigt og så godt, som vi kan.

Kontakt

Kultur og Idræt
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

03.11.2020