You are here

Ungeguiden app

Ungeguiden er en app til unge mellem 14-25 år i Roskilde Kommune. Få inspiration til uddannelsesvalg og få råd og vejledning inden for sundhed og trivsel, rusmidler, penge, bolig, jura og fritid

Ungeguiden er én vej til det hele!

Ungeguiden app indeholder kontaktoplysninger på professionelle folk, der vejleder og støtter unge. Med Ungeguiden app er alt samlet ét sted som er lige ved hånden. Her er eksempler på, hvad de fem temaer indeholder:

 • Rusmidler og rådgivning: Få hjælp til at tackle problemer i familien, få mere at vide om forebyggelse af kriminalitet og få kontakt til professionelle folk, som kan hjælpe med misbrug af alkohol, hash eller andre stoffer. Voksne/forældre kan også få råd til, hvordan man tager en god snak med den unge.
   
 • Sundhed og trivsel: Få hjælp til stress, angst, sorg og ensomhed. Find ud af hvor du skal henvende dig, hvis du vil videre mere sex og graviditet, eller hvis du lider af en kronisk sygdom og savner et fællesskab med ligesindede.
   
 • Økonomi, ungdomsbolig og jura: Få hjælp til at få styr på økonomien og hjælp til at finde en ungdomsbolig. Du kan også få hjælp til at finde et fritidsjob eller få gratis juridisk hjælp.
   
 • Uddannelse og vejledning: Swipe dig gennem de mange forskellige ungdomsuddannelser og find ud af, hvilken der passer til dig. Under hver ungdomsuddannelse kan du læse mere om indhold, adgangskrav og fremtidsmuligheder. Voksne/forældre kan også bruge Ungeguiden til at orientere sig om, hvilke uddannelsesmuligheder der findes.
   
 • Fritid: Find ud af hvad der sker af kulturelle aktiviteter og hvilke sociale fællesskaber, der findes i Roskilde Kommune.

Ungeguiden app bliver installeret på de iPads, som folkeskoleelever i udskolingen får udleveret af i Roskilde Kommune.

Er du nysgerrig?

Så download Ungeguiden gratis til Apple her:

Link til app store
 

Spørgsmål og svar

 • Hvad indeholder Ungeguiden app?

  Ungeguiden app indeholder kontaktoplysninger på professionelle folk, der vejleder og støtter unge inden for uddannelse, sundhed og trivsel, rusmidler, penge, bolig, jura og fritid.

  Derudover har Ungeguiden funktionen Impuls, hvor du swiper dig gennem mange forskellige ungdomsuddannelser og ved én bevægelse sorterer, hvilke ungdomsuddannelser der er interessante for dig.

 • Hvem kan bruge Ungeguiden app?

  Tilbuddene og indholdet i Ungeguiden er både henvendt til unge i Roskilde Kommune mellem 14-25 år og til de voksne, der arbejder og er omkring de unge til hverdag.

  Forældre kan bruge app’en til at orientere sig om, hvilke uddannelsesmuligheder der findes eller blive klædt på til at tage en snak med deres barn om fx alkohol, hash og stoffer.

  Derudover kan professionelle folk bruge Ungeguiden i deres arbejde med at støtte, rådgive og vejlede de unge inden for blandt andet uddannelse.

 • Hvor kan jeg downloade Ungeguiden app?

  Ungeguiden app’en er gratis og du kan downloade den til alle smartphones og tablets. Find den i Apple Store og Google Play:
  Link til app store
   

 • Ser Ungeguiden app anderledes ud på din Android?

  Afhængig af om du har Android eller Apple, så er nogle af Ungeguidens funktioner forskellige.

  Udover at kunne scrolle ned gennem temaerne, ligger der flere funktioner i menuen øverst til venstre.

  '

  Trykker du på menuen øverst i venstre højre, finder du funktionerne: 'Hjem', 'Uddannelser', 'Impuls' og 'Indstillinger':

  Her kan du blandt andet vælge 'Impuls', hvor du swiper dig gennem forskellige ungdomsuddannelser og med én bevægelse sorterer i hvilke uddannelser, der passer til dig og dine interesser:

 • Ser Ungeguiden app anderledes ud på din Apple?

  Afhængig af om du har Apple eller Android, så er nogle af Ungeguidens funktioner forskellige.

  Udover at kunne scrolle ned gennem temaerne, kan du trykke 'Hjem' eller videre 'Uddannelser', 'Impuls' og 'Indstillinger' der ligger som funktioner i menuen nederst:

 • Problemer med at finde app'en på iPad?

Kontakt

Skole- og Børnesekretariatet
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Senest opdateret

25.07.2019