You are here

Sådan sorterer du dit affald

Når du sorterer dit affald, er du med til at gøre en stor forskel i Roskilde Kommune. Din indsats har direkte betydning for, hvor meget affald vi genanvender.

Affaldet rummer værdifulde ressourcer, der langt hen ad vejen kan bruges igen, hvis vi afleverer affaldet til genanvendelse. Det er selvsagt godt for vores miljø, men også for vores fælles økonomi.

Men det kræver en indsats fra både kommunen, fra vores virksomheder og fra dig som borger. Det er ikke altid lige nemt, men vores fælles indsats nytter – det er ganske sikkert.

Er du i tvivl om sortering? Vi hjælper med at finde svaret.

Hvem gør hvad?

Det er kommunens opgave at sikre, at du har de nødvendige redskaber for at kunne sortere dit affald. Vi tager os af alt det tekniske, stiller affaldsbeholdere til rådighed og giver dig den rette vejledning. Til gengæld skal du udføre det hårde fodarbejde og sortere dit affald derhjemme. Det gælder

Sammen kommer vi hver dag i mål – et skridt ad gangen, skidt for skidt. Uden dig lykkes vi ikke – så tak, fordi du sorterer og løfter indsatsen.

Download sorteringsoversigt

Har du brug for at have vejledning i hænderne, kan du herunder hente en enkel sorteringsoversigt, der er lige til at printe ud:

 

Senest opdateret

18.05.2020